in

Радостин Василев: Това, което направих, не го е правил никой български политик (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Такъв коментар направи вече независимият депутат Радостин Василев. Той заяви, че е започнал да получава сериозни заплахи, след като обявил извънредната пресконференция за миналия петък, както и след провеждането й, когато показа записите от заседанието на Националния съвет на ПП

„Фактически досъдебното производство е за принуда, а не за заплаха. Това е нещо по-различно. Но аз получавам заплахи и в момента от различни места. Не мога да кажа откъде, защото ще попреча на разследването. Истината е, че това, което направих, мисля, че не го е правил никой български политик и то предизвика не „да хвърлим камъче в блатото“, а направо „да вкараме багер в блатото“ и да го изринем, за да видим какво е истинското лице на българската политическа класа. Направил съм го с всички рискове, които крие това нещо. Не се срамувам по никакъв начин“, коментира Радостин Василев, който вече е независим депутат, а не част от ПП-ДБ.

„Аз от Кирил Петков и Асен Василев не съм бил заплашван. Сигнали срещу тях не съм подавал, защото няма за какво“, коментира Василев. Той обясни, че служителите на МВР, които го охраняват, са с него 24 часа, защото продължава да получава заплахи.

„Не съм принуждаван от никого. Пуснал съм го с ясното съзнание да покажа на обществото какво следва. Никой не ме е провокирал. Нито съм принуждаван да пускам, нито съм принуждаван да не пускам. Аз съм заплашван заради действията ми след като обявих пресконференцията и след това, след като пуснах записа“, допълни Василев.

Радостин Василев категорично отрече президентът Румен Радев да стои зад решението му да представи записа пред обществото и нарече тези твърдения „лъжа“.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.