in

Лекар посочи кое червено месо е част от диетата на столетниците

Снимка: Pixabay

Много хора са на мнение, че червеното месо вреди на човешкото здраве. Но има разлика между различните видове червено месо и влиянието има върху организма. Руският диетолог д-р Андрей Бобровски разкри кое е най-вредно и кое е най-полезното червено месо. Според него най-полезното червено месо дори е част от диетата на столетниците от определен регион.

Специалистът споделя, че най-вредно за хората е месото, което съдържа особено висока концентрация на вредни и наситени мазнини.

„Колкото повече от тях се съдържат в месото, толкова по-вредно е то, защото благоприятства развитието на болест номер едно на цивилизацията – атеросклерозата, следвана от инсулти, инфаркти и нарушения на кръвообращението“, споделя д-р Бобровски.

Той отбелязва, че свинското месо съдържа най-значителен дял опасни мазнини.

В същото време диетологът каза, споделя, че учените познават феномена на кавказкото дълголетие, който е тясно свързан, както с други неща, така и с консумацията на месо.

„Изследователите са изследвали кавказкия парадокс и са установили, че столетниците са яли агнешко месо“, каза специалистът.

Така младото агнешко може да се счита за най-здравословния вид червено месо.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/