in

Медведев: Великобритания е „вечен враг“ на Русия. Британските власти, подпомагащи Украйна, са легитимна военна цел

Кадър: Youtube/WION

Дмитрий Медведев отново бе краен в изказванията си, заявявайки, че властите на Великобритания могат да се превърнат в легитимна военна цел за Русия. Той разкритикува помощта, която Великобритания оказва на Украйна

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев коментира днес, че Великобритания е „вечен враг“ на страната му. Всички представители на британските власти, които помагат на Украйна, може да бъдат считани за легитимни военни цели, каза още в „Туитър“ Медведев, цитиран Ройтерс.

Британският външен министър Джеймс Клевърли бе заявил, че Джеймс Клевърли. В отговор на това бившият президент на Русия Медведев каза, че британските „глупави чиновници“ не бива да забравят, че Великобритания може да бъде „квалифицирана като страна във войната“.

„Великобритания действа като съюзник на Украйна, предоставяйки ѝ военна помощ под формата на оборудване и специалисти, тоест на практика води необявена война срещу Русия“, категоричен бе заместник-председателят на руския Съвет за сигурност.

„При това положение всеки неин държавен служител (както военен, така и цивилен, който подпомага войната) може да се счита за легитимна военна цел“, добави той.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/