in

Денков отрече за МВР и че се готвят съкращения на директори и учители (ВИДЕО)

Кадър: Нова телевизия

Кандидатът за премиер на ПП академик Николай Денков отрече категорично в кулоарите на Народното събрание пред журналисти, че МВР ще бъде в ресора на ГЕРБ, както и че се готвят съкращения на директори на учебни заведения и учители. Той заяви още, че не познава по-добър експерт по бюджет от Асен Василев.

Преговорите за кабинет продължават, има напредък. Обсъждаме различни имена, гледаме кои са най-подходящите и избираме най-добрите. Това каза акад. Николай Денков от кулоарите на парламента. Информацията, че МВР ще бъде на ГЕРБ не е вярна. Лъжа е и, че са обсъждани съкращения на директори на училища и учители.

По думите му се търси неполитическо лице начело на МВР.

Освен това Денков заяви, че „По-добър експерт от Асен Василев, който да направи два бюджета за няколко месеца, няма. Апокалиптичните прогнози няма да се сбъднат, бюджетът ще бъде нормален. Предстои подготовка на бюджета за тази и на следващата година. Аз и Мария Габриел ще бъдем гаранти, че няма да има нарушаване на законите, а отношението към администрацията ще бъде каквото се изисква по закон“, категоричен е той.

Според него се обсъждат кандидатури за министри и от ГЕРБ. „Подкрепа от ДПС търсим само за конституционната реформа“, обясни Денков.

Вижте какво още каза той във видеото тук:

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).