in

Мъж с расо и кръст скочи на Кирил Петков: Наоколо се „разхождаха“ и надуваеми булка и младоженец, под съпровода на Сватбения марш (ВИДЕО+СНИМКА)

Колаж: "Нова Варна"

Днес, преди връщането на папката с втория мандат в президентството, се разрази истински екшън на „Дондуков 2“. Мъж с расо и кръст опита да нападне съпредседателя на ПП Кирил Петков, докато той излизаше от колата си за среща с президента. При намесата на полицията това стана невъзможно. В това време на мястото имаше и протест на „Левицата“, по време на който надуваеми булка и младоженец посрещнаха представителите на ПП и ДБ. Надуваемите кукли бяха с лицата на Кирил Петков и Бойко Борисов

Полицията предотврати опит за нападение срещу съпредседателя на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков и номинирания за премиер с втория мандат на ПП-ДБ акад. Николай Денков. Сцената се разигра в рамките на протест минути преди двамата да влязат в президентството, където бе връчена папката с изпълнения мандат за състав на редовно правителство.

Протестът бе организиран от политическа партия „Левицата“ и бе обявен „срещу грубото погазване на държавността и безпрецедентния политически цинизъм“. Визира се порочното, според протестиращите, сътрудничество между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, които се разбраха да управляват съвместно страната в следващите минимум 18 месеца.

Надуваеми булка и младоженец посрещнаха представителите на ПП и ДБ, а на площада пред президентството прозвуча Сватбеният марш. На лицето на булката бе залепена снимка на Кирил Петков, а младоженецът бе изобразен с лика на Бойко Борисов. Протестиращите обясниха, че съпровождат Борисов и Петков към тяхната сватба.

Снимка: Левицата

Пърформансът обаче не приключи с това.

Когато колата, превозваща съпредседателя на ПП и номинирания за премиер спря пред президентството и двамата слязоха от нея, към тях се спусна нападател, облечен с черно расо и с кръст в ръка. Той тръгна да напада Петков, но в същия момент полицаите се спуснаха към него и предотвратиха нападението. В крайна сметка, Петков и акад. Денков влязоха невредими в президентството.

Мотивите на мъжа с расото (Атанас Стефанов) все още не са ясни. От „Левицата“ обявиха, че нямат нищо общо с него и разграничават протеста си от неговите действия.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/