in

Във Варна наказаха двама мъже: Единият разнасял няколко опаковки високорискови наркотици в Цветния квартал

Колаж: "Нова Варна"

В бързи производства Районен съд – Варна наложи наказания на двама души за държане на наркотици. Това съобщиха от Районен съд – Варна за медия „Нова Варна“. Единият наказан е 20-годишен младеж, който в Цветния квартал във Варна е хванат с няколко опаковки марихуана и кокаин. Вторият наказан е 32-годишен мъж, у когото било намерено незначително количество марихуана.

20-годишен младеж е хванат при проверка вечерта на 26 май тази година в района на Цветния квартал във Варна с няколко опаковки в различен грамаж, съдържащи високорискови наркотични вещества – марихуана и кокаин.

Наркотичните вещества са на обща стойност за около 230 лева. Подсъдимият, който е неосъждан досега, призна вината си пред съда и в резултат на постигнато споразумение му бе наложено наказание от 4 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 г. изпитателен срок.

Също в бързо производство, за маловажен случай на държане на наркотик, Варненският районен съд наложи глоба в размер на 600 лв. на 32-годишен мъж. На 25 май тази година той е засечен да държи в себе си пакетче с незначително количество марихуана.

Веществените доказателства по делата, съдържащи наркотични вещества, се отнемат в полза на държавата и следва да бъдат унищожени. Съдебните актове са окончателни.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.