in

19-годишен изплаши баба до смърт и отмъкна цялата пенсия

Снимка: Pixabay

Възрастна жена е била нападната и ограбена в дома си вчера във врачанското село Рогозен, Врачанско. Кметът на селото подал сигнал, че някой е проникнал в дома на самотна 81-годишна жена, съобщават от полицията.

Бруталния нападател нахлул в къщата и блъснал на земята бабата. Докато тя се опитвала да се изправи, неканеният гост грабнал плик от кухненската маса, в който имало 570 лева, според ограбената. Жената разпознала нападателя си като жител на циганската махала в селото и веднага се обадила на кмета.

След бързите действия на полицията се установило, че съпричастен към извършеното престъпление е 19-годишен, известен и с други кражби и нападения над възрастни хора. Ченгетата намерил при обиск в дома му откраднатите пари и те били върнати на собственичката с протокол.

Извършителят бил задържан за 24 часа в районното управление на полицията в Козлодуй, съобщиха още от полицията. По случая е образувано и досъдебно производство.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/