in

Кой спечели двете гонки в канала на Варна Ченъл Къп

снимка: Варна Ченъл Къп

Битката за купата на канала се води между трима предишни победители в регатата, интригата продължава да се заплита и днес, съобщиха за медия „Нова Варна“ организаторите на събитието. 

Въпреки, че западният вятър попречи третия ден на регата Варна Ченъл Къп да започне с обещания старт на спинакер в канала, красиви гледки все пак имаше. По време на двете проведени гонки за деня, вятърът беше променлив и даде възможност на екипажите да покажат пълния арсенал от умения по и срещи вятъра.

При бързите лодки, клас ORC A, продължава да води Evil Woman с шкипер Петър Димтиров (Melges 32), следвана от Шоколад (FARR 40 ONE-DESIGN) с шкипер, швейцарецът Франсоа Боп. Те спечелиха двете гонки вчера, но все още има да наваксват в генералното класиране. За тях днешният ден ще се окаже решаващ. Шоколад изоставаха в класирането след първия ден, но вчерашните много силни стартове ги върнаха сред претендентите за купата. Трети е екипажът домакин- LZ Yachting 1991 (Grand Soleil 42R) с шкипер Лъчезар Братоев.

В клас ORC B водачи са Шимазен на Станислав Попчев, Маджика с шкипер Демир Иванов и Теодора с шкипер Мирослав Шопов. Класирането в ORC P е както следва: UK Sailmaker на първа временна позиция с шкипер Михаил Копанов, Mint Milk на Калин Георгиев втори и временно трето място за Metch с шкипер Боян Костов, въпреки че вчера бяха декласирани зали сблъскване на знака.

ORC класовете се затварят с ORC C и следното временно класиране: Проксима (Свилен Дойков), Тера Дулор (Ивайло Вълчев), Уайт Уинг (Калоян Симеонов). Днес предстои последният състезателен ден, в който варненци и гости града ще могат да видят екипажите пред Морската градина. Награждаването ще е след 17ч. на Морска гара. Събитието се организира от LZ Yachting 1991.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/