in

Специалист изброи симптоми на рак на червата: За какво да внимаваме?

Снимка: Pixabay

Лекарят Сури Дадашева посочи няколко ранни признака за това, че може да страдате от на рак на червата. В случай, че ги наблюдавате у себе си, е добре да се консултирате със специалист. По тоз начин можете да предотвратите развитието на болестта. Разбира се, някои от симптомите е възможно да се проявяват и заради други болести или състояния, за които също е необходимо лечение

Според лекаря анемията, нарастващата бледност, постоянното главоболие и виене на свят показват развитието на рак. Освен това опасни симптоми са намаляване на апетита и отвращение към месни храни. Също така може да се подозира онкология, ако се появи неприятен вкус в устата, оригване, киселини, гадене и повръщане, съобщава сайтът Здравето.

И накрая, развитието на онкологията може да бъде сигнализирано от повтарящи се болки в корема, подуване на корема, запек и диария, поява на слуз, кръв или гной в изпражненията.

Сури Дадашева допълни, че ракът на червата е злокачествено заболяване с туморна локализация в тънкото или дебелото черво.

Необходимо е своевременно да се подложите на медицински преглед, за да се идентифицира заболяването. Диагностиката ще помогне да се постави диагноза на ранен етап, което ще помогне да се започне лечение и да се предотврати развитието.

Важно: Статията е само с информативна цел и не изключва консултацията със специалист!. Само лекар специалист може да потвърди или отрече наличието на рак въз основа на изследвания.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/