in

След развита висока скорост с тротинетка: Оперираха по спешност 5-годишно дете по Черноморието

Кадър: Vbox7/Твоят ден

Случил се е инцидент с тротинетка в Морската градина на Бургас, който довел до спешна нужда от операция. Дете на 5 години е развило висока скорост с тротинетката, като не е носело каска. Истинско чудо е, че всичко приключва с щастлив край, но неврохирургът д-р Светослав Тодоров призовава за внимателно управление на велосипеди и тротинетки

5-годишно момче бе оперирано по спешност от неврохирурзите в УМБАЛ-Бургас след инцидент с тротинетка. То пада след спускане по стръмно нанадолнище в Морската градина и си удря главата. Изследванията показват кръвоизлив и се налага операция.

Лекарите излязоха с призив за внимателно управление на велосипеди и тротинетки. Според неврохирурга д-р Светослав Тодоров детето се е движило с висока скорост, но без каска.

„Детето се появи със сънливост, а след време се появиха симптоми на повръщане, а сънливостта се увеличи. Доказа се, че има епидорален хематом. Това е колекция кръв, която притиска мозъка и води до неврологичен дефицит“, разказа пред Nova News лекарят.

По думите му детето се буди още на операционната маса и не се налага пролежаване в интензивното.

„Може да се похвалим с щастлив финал за този инцидент“, допълни медикът.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/