in

Трагедия на пътя: Двама загинаха при адска катастрофа

Снимка: "Нова Варна"

Водач и пътник са загинали след ПТП на пътя Русе – Кубрат, съобщават от ОДМВР-Русе. Инцидентът се е случил на кръстовище, където два автомобила са се сблъскали. Починалите са двама мъже – на 67 и на 73 години, като единият е бил водач на единия от катастрофиралите автомобили

Сигнал за произшествието е постъпил на 13 юни около 20:05 часа. На място са изпратени екипи на полицията, а впоследствие и дежурна оперативна група за извършване на оглед.

Установено е, че на кръстовище, образувано от път RSE 1135 и път II-23 /Русе – Кубрат/ лек автомобил, управляван от 73-годишен мъж, най-вероятно нарушавайки правилата за предимство на кръстовище, регулирано с пътни знаци, не е пропуснал движещия се по пътя с предимство /II-23/ друг лек автомобил с 22-годишен водач.

В резултат на  това двете МПС са се сблъскали в зоната на кръстовището. Пристигналият екип на ЦСМП – Русе е констатирал смъртта на 67-годишен пътник, който бил на предната седалка в автомобила на 73-годишния водач. Шофьорът на същото превозно средство е откаран и настанен в болница „Канев“ в Русе, откъдето тази сутрин са информирали, че е починал през нощта.

На местопроизшествието е извършен оглед от оперативна група на МВР и съдебен лекар, образувано е досъдебно производство и причините за ПТП са в процес на изясняване.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.