in

Във Варна признаха за виновен млад мъж: Присвоил пари от касата на магазин, в който работи, след което спрял да си вдига телефона

Колаж: "Нова Варна"

Осъдителна присъда получи млад мъж във Варна за длъжностно присвояване, съобщиха от Районен съд – Варна за медия „Нова Варна“. Престъплението е извършено през 2020 година, когато мъжът работел в магазин на варненско търговско дружество

24-годишен младеж бе признат за виновен, че в периода 15 – 16 август 2020 година във Варна, като длъжностно лице – продавач-консултант в магазини, собственост на варненско търговско дружество, присвоил чужди пари на обща стойност 718 лева, връчени в това му качество и поверени му да ги пази и управлява.

Деянието е извършено в условията на продължавано престъпление. В два отделни дни подсъдимият взел парични суми от наличните оборотни средства в касата на магазините и ги изхарчил за свои нужди. Подсъдимият престанал да отговаря на телефоните повиквания на работодателя си и не възстановил присвоените суми, поради което била сезирана прокуратурата.

Районен съд – Варна наложи на 24-годишния подсъдим, който е с чисто съдебно минало, наказание от 8 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Той бе осъден да заплати и направените по делото разноски за над 600 лева.

15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.