in

Ще унищожат над 1000 кг. месо край Варна: Открити са множество нарушения (СНИМКИ)

Снимка: ОДМВР-Варна пресцентър

Проведена е полицейска операция, по време на която са установени двама мъже, отглеждащи множество животни. Те обаче нямат никакви документи за дейност в обекта край Аксаково, област Варна. Освен това имат 6 незаконни присъединявания към електропреносната мрежа, както и нерегламентирано свързване и ползване на водопреносната мрежа

Днес, при извършена полицейска операция на отдел „Икономическа полиция“ на ОДМВР – Варна, съвместно с екипи на Енерго – Про, ВиК – Варна и ОДБХ – Варна в база, находяща се в землището на с. Въглен, община Аксаково, са задържани двама мъже, съобщават от ОДМВР-Варна за медия „Нова Варна“.

Според данни до момента, 40-годишен варненец и негов приятел от с. Слънчево, на 59 години – криминално проявен, са отглеждали множество животни – прасета, овце и кокошки.

Полицаите установили три хладилни фургона, в които са открити и иззети замразени меса и месни продукти с общо с тегло около 1000 кг., предназначени за продажба.

Служителите на Енерго – Про се установили, че в базата има 6 незаконни присъединявания към електропреносната мрежа, а екипите на ВиК-Варна са констатирали нерегламентирано свързване и ползване на водопреносната мрежа. Задържаните не са представили документи за дейността в обекта, нито разрешително от ОДБХ – Варна. Иззетото месо, ще бъде унищожено в екарисаж.

По случая е образувано досъдебно производство, което е докладвано на дежурен прокурор.

Снимка: ОДМВР-Варна пресцентър
Снимка: ОДМВР-Варна пресцентър

Снимка: ОДМВР-Варна пресцентър

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.