in

Уникална бързина: Младеж счупи световен рекорд и нареди кубчето на Рубик само за 3,13 секунди (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/Max Park

Невероятна бързина и остър ум демонстрира 21-годишният американец Макс Парк, който постави нов световен рекорд. Момчето надмина предишния рекордьор, който бе наредил кубчето на Рубик за забележителните 3,47 секунди

Американецът Макс Парк постави нов световен рекорд, като успя да подреди кубчето на Рубик само за 3,13 секунди, съобщава Ню Йорк Пост.

21-годишният младеж е постигнал това постижение по време на събитие в Лонг Бийч, Калифорния, през уикенда, съобщават от Гинес.

Предишният рекорд беше 3,47 секунди, поставен от китаеца Юшенг Ду през 2018 г., се казва в съобщението.

„Преди това най-бързото представяне на Макс беше 3,63 секунди, което го поставяше на второ място след 3,47 секунди на Юшенг Ду“, се казва в статия на уебсайта на Рекордите на Гинес.

Според рекордите на Гинес Парк е аутист и родителите му Шван и Мики казват, че кубирането е „добра терапия“ за него.

„Имаше време, когато Макс не можеше дори да отваря бутилки с вода, но проявяваше интерес към решаването на кубовете на Рубик“, цитират ги.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/