in

Има ли опасност от замърсяване по Черноморието. Ще затварят ли плажове

Кадър: Youtube/puh81

Днес министър Хинков коментира дали е възможно зарази да достигнат акваторията на Черно море заради взрива на украинския язовир „Нова Каховка”.

„За момента няма никакви данни, че има увеличаване на замърсяването. Правят се периодични проби, както винаги до сега. Имаме готовност, ако се повиши замърсяването с ешерихия коли и ентерококи – да се увеличи честотата на вземане на проби. От специалистите, с които разговарях в министерството, получих уверение, че няма да се стигне най-вероятно до затваряне на плажове през целия летен сезон. Най-голямото замърсяване на морето всъщност идва от нашите води – отпадните води във Варна, промишлено замърсяване”, подчерта той, предаде Нова телевизия.

И допълни: „Не искаме да създаваме паника, нито да прикриваме нещо. Това е истината. Към момента няма опасност за нашето Черноморие”.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/