in

Баба дала по погрешка на внучето си да пие бензин, вместо вода

Кадър: Youtube/Министерство на вътрешните работи

Куриозни случаи на натравяне от Пазарджик. Четири деца са приети в болница през последната седмица там. Едното се натровило с бензин, друго – с мастика, трето – с лекарство на намаляване на кръвното налягане. Новородено пък било намазано с аспирин, което довело до получаването на обриви и интоксикация

Четири деца с различни отравяния са приети в педиатрично отделение на МБАЛ-Пазарджик през последната седмица. Две от тях са излекувани и изписани, а две все още продължават да се лекуват, съобщи началникът на отделението д-р Валентин Данчев за БНТ.

Момиченце на 1 година и два месеца от град Бургас, което се е отровило с бензин, е прието в Интензивния сектор на отделението. То е гостувало на баба си в Пазарджик, която по грешка му дала да пие от шише, в което се е съхранявало горивото. По думите ѝ детето е отпило две-три глътки от бензина. Детето вече е излекувано и изписано от отделението.

Не по-малко тежък е случаят на 11-годишно момиче от с. Семчиново, което се е отровило след като е консумирало неизвестно количество мастика. То е прието с алкохолно отравяне в тежко състояние, но благодарение на бързите мерки от страна на лекарите, е спасено и вече е изписано здраво.

В момента в отделението се лекуват още две натровени деца.

Момиченце на 2 години и 8 месеца от с. Лесичово, което е оставено без надзор от своята баба, на която е гостувало, е успяло да погълне една таблетка хлофазолин, лекарство за намаляване на кръвното налягане. Детето е било прието в болница със забавена сърдечна дейност и хипотония. Състоянието на момиченцето вечер се подобрява, но ще остане на лечение още няколко дни.

Съобщава се и за още един случай на 25-дневно бебе, което е било намазано с бебешко олио, в което е била разтворена таблетка с аспирин. По тялото на момченцето са се появили обриви, след което било прието в болница интоксикирано и в незадоволително общо състояние. Предстои да бъде изписано.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/