in

Представиха временния главен архитект на Варна

Снимка: Общински съвет - Варна

Във Варна временно е назначен изпълняващ длъжността главен архитект. Той ще заема поста докато не бъде проведен конкурс. Временно главен архитект на Варна става дългогодишният главен архитект на община Аксаково Стоян Петков.

Петков е главен архитект на Община Аксаково в последните пет години и половина. По думите на кмета Иван Портних конкурс ще бъде проведен след шест месеца.

Днес Петков бе представен на пресконференция в Община Варна.

По време на пресконференцията варненският кмет Иван Портних заяви, че ще бъде инициирана широка дискусия за Общия устройствен план.

Припомняме, че предходният главен архитект на Варна Виктор Бузев, бе отстранен от длъжност. На 19 април 2023 г. Портних поиска от него да депозира оставката си до края на деня. След като това не бе спазено, бе образувано дисциплинарно производство.

По думите на Портних, мотивите за отстраняването на Бузев са свързани с опити за незаконосъобразни действия от страна на главния архитект.

„След 11 години работа в Община Аксаково имам доста сериозен опит по темата устройствено планиране и инвестиционно проектиране“, заяви Стоян Петков.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.