in ,

За месец затварят важен път във Варна: Обявиха обходен маршрут

Снимка: Google Street View

От Район „Младост“ съобщиха за стартирането на строително-монтажни работи по изграждане на битова канализация и реконструкция на магистрален водопровод по ул. „Прилеп”. От днес (20 юни) до 20 юли ще се работи в участъка от кръстовището с ул. ”Патриарх Максим” до кръстовището с бул. ”Христо Смирненски”, с приблизителна дължина 450 метра

Във връзка с изпълнение на обект: „Доизграждане на канализационна мрежа в СО „Изгрев“, „Кочмар“, „Сълзица“, „Пчелина“ и „Сотира“, бул. „Христо Смирненски“, реконструкция на канализационен клон под бул. „Владислав Варненчик“, реконструкция на магистрален водопровод „Варна – Златни пясъци“ – III етап“ Ви уведомяваме, че започват строително-монтажни работи по изграждане на битова канализация и реконструкция на магистрален водопровод по ул. “Прилеп“ в участъка от кръстовището с ул. “Патриарх Максим“ до кръстовището с бул. “Христо Смирненски“, с приблизителна дължина 450м.

Строителството ще се изпълни последователно на три участъка от по 150м, от кръстовището с ул. “Патриарх Максим“ в посока бул. “Христо Смирненски“.

За всеки участък е предвиден срок за изпълнение 10 дни – общо 30 дни.

Начална дата на строителните дейности 20.06.2023 г

Крайна дата на строителните дейности 20.07.2023 г

По време на строителството ще бъде осигурен транспортен достъп до имотите в обхвата на всеки участък за автомобили на ЦСМП-ВАРНА, ПБЗН –ВАРНА, ПЪТНА ПОЛИЦИЯ – ВАРНА, както и пешеходен достъп на живущите в района.

Живущите в работните участъци могат да използват новоизградения автомобилен паркинг на кръстовището на ул. “Прилеп“ с ул. “Теменуга“.

В периода на строителните работи, като обходен маршрут може да се използва ул. „Ген. Васил Делов“. Движението на МПС по нея ще е еднопосочно като посоката ще се променя на всеки 10 минути.

Контрол на движението на МПС по ул. „Ген. Васил Делов“ ще осъществява Общинска полиция – Варна.

Затварянето на ул. ”Прилеп” води до промени и в маршрута на обслужване на автобусна линия 23. След 9.00 часа днес ще има промени в маршрута, които можете да видите тук:

Заради мащабни ремонти във Варна: Променят маршрута на автобусна линия от утре

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.