in

Открито нарушение: 600 метра бракониерски мрежи за калкан край Варна (СНИМКИ)

Снимка: ИАРА

Служители на ИАРА от Варна извадиха мрежи и кошове за незаконен риболов, съобщават от ИАРА – Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури. Мрежите и кошовете са открити след масирани проверки на водоеми на територията на Варненска област

В последните дни на забраната за улов на риба по време на пролетно-лятното размножаване и забраната за улов на калкан, контролните органи на ИАРА към сектор „Рибарство и контрол“ град Варна извършиха масирани проверки на водоеми на територията на област Варна.

След продължително наблюдение и извършена проверка в акваторията на Черно море, прилежаща на територията на Шкорпиловци, Варненско, инспекторите на ИАРА установиха и извадиха от работно положение 600 метра мрежи за улов на калкан. При последвала проверка на устието на река Камчия са установени и извадени 14 броя кошове за улов на попчета. Мрежите и кошовете са иззети за унищожаване.

Снимка: ИАРА

Снимка: ИАРА

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.