in ,

Последна информация за мъжа в безпомощно състояние, лежащ на улица във Варна (СНИМКИ)

Снимка: Facebook/Виждам те КАТ-ВАРНА/M. Ivanov

Читател на медия „Нова Варна“ се свърза с екипа ни, за да сигнализира за мъж в безпомощно състояние във Варна. По думите на очевидеца, въпросният мъж е на около 40 години и лежи от вчера до кръстовището на ул. „Рила“ и ул. „Братя Миладинови“, над Руското училище

Читателят разказа пред екипа ни, че вече няколко пъти той и други очевидци са звънели на спешен телефон 112, но все още мерки не са предприети.

„Имам чувството, че ако стои така до утре, ще си умре тук“, опасява се мъжът, който помоли медията ни да популяризира случая, за да се намери кой да помогне на човека.

Той разказа, че на мястото е отишла и бърза помощ. Мъжът не е в нетрезво състояние.

Информация за мъжа се появи и в социалните мрежи, където друг варненец призова за помощ:

„Качвам тези снимки с апел, ако някой познава момчето на снимката, нека сигнализира на близките му. Лежи в безпомощно състояние от сутринта към 08:10, когато отивах на работа и все още е там. Според хора от близките блокове е там от снощи. Подадени са няколко сигнала на 112. Идвали са линейка и полиция няколко пъти, но никой нищо не можел да направи. Намира се на кръстовището на ул. „Братя Миладинови“ и ул. „Рила“. От това, което успяхме да разберем от него е от Старозагорско“.

От медия „Нова Варна“ се свързахме с пресцентъра на ОДМВР-Варна, откъдето съобщиха, че Общината, със съдействие на варненската полиция и бърза помощ, е предприела действия по отношение на въпросния мъж.

Полицията няколко пъти е ходила на място, но мъжът е лежал и не е имал желание да бъде откарван където и да било. Мъжът не е извършвал и противообществени прояви, така, че полицията не е могла да направи друго, освен да задейства общината.

„Двама общинари се качиха в линейката и го закараха в дом за безпризорни. Мъжът вече не е на кръстовището на ул. „Рила“ и ул. „Братя Миладинови““, съобщиха от полицията.

Снимка: Facebook/Виждам те КАТ-ВАРНА/M. Ivanov
Снимка: Facebook/Виждам те КАТ-ВАРНА/M. Ivanov

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.