in

Публично Байдън нарече Си Цзинпин „диктатор“ (ВИДЕО)

Кадър: Нова телевизия

Острите думи на американския президент за лидерът на Китай идват на фона на тъкмо приключилата визита на Антъни Блинкън, където бяха направени официални изявления и от двете страни, че отношенията между тях „се затоплят“. Байдън направи това скандално изказване по време на прием в Калифорния.

Американският държавен глава нарече китайския лидер Си Цзинпин „диктатор“. Това стана по време на прием в Калифорния с участието на дарители на Демократическата партия и в присъствието на журналисти.

Изказването на Байдън става само ден след като държавният секретар Антъни Блинкън се срещна със Си Цзинпин по време на пътуване до Китай, което имаше за цел да намали напрежението между двете страни.

Китайският президент каза по този повод, че е постигнат известен напредък, а американският държавен секретар посочи, че и двете страни са отворени за повече разговори.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/