in

Полезен трик: Няколко лъжички захар могат да ви избавят от често срещан проблем у дома

Снимка: Pixabay

Най-обикновена бяла захар може да се окаже от голяма помощ при често срещан проблем за много домакини – а именно неприятните миризми в хладилника, които се появяват при смесването на ароматите на различните ястия, както и при застояването на стари и развалени продукти

Понякога дори и старателно почистване не е в състояние да ни избави от лошите миризми в хладилника. Но можем да си помогнем с един изключително достъпен и присъстващ във всяко домакинство продукт – обикновената бяла захар.

Опитните домакини знаят, че този насипен продукт буквално абсорбира всякакви миризми и ги задържа. Следователно, в чинийка трябва да изсипете няколко супени лъжици захар и след това да я поставите в хладилника.

По един път в седмицата сменяйте захарта с нова доза. Но предишната част вече не може да се използва при готвене или да се добавя към чай.

Освен това захарта може да се справи и с проблема с излишната влага в хладилника. В резултат на това може да бъде забравен и този ежедневен проблем.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/