in

Робърт Кенеди-младши със скандални разкрития за войната в Украйна

Кадър: YouTube / JasonPilley

Според кандидатът за президент, наследник на известната фамилия Кенеди, САЩ са превърнали Украйна в кланица, която е погълнала 350 000 млади украинци. „Те лъжат за това колко хора са загинали, крият го от нас – Пентагонът го крие от американския народ. Украйна го крие от своя народ.“ заяви Кенеди Младши в ютуб каналът на станалия скандален с откровеността си канадски психолог и медиен коментатор Джордан Питърсън.

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Робърт Ф. Кенеди-младши характеризира руско-американската прокси война в Украйна като „кланица“, която е убила стотици хиляди украински войници за геополитическа цел, която „няма нищо общо с Украйна“.

„Това, което правим в Украйна сега, е просто масирана атака срещу украинците. Ние вкарахме Украйна в капана на прокси война срещу Русия и те са погълнати от геополитическите машинации на неоконсерваторите в Белия дом“, каза Робърт Кенеди в интервю в Ютюб канала на канадския психолог и медиен коментатор Джордан Питърсън.

Кенеди-младши уточни, че въпреки че разбира подкрепата на много обикновени американци за Украйна от „състрадание“ и като „хуманитарна мисия“, в действителност „всяка стъпка, която сме предприели, всяко решение, което сме взели, изглежда е имало за цел да удължи войната и да увеличи кръвопролитията“.

Кенеди-младши припомни на изказване на Джо Байдън, в което намеква, че истинската цел на САЩ в Украйна всъщност е да предизвикат „смяна на режима в Москва – стремеж, който неоконсервативните съветници във Вашингтон настояват от десетилетия“.Кандидатът за президент също така характеризира конфликта като „схема за пране на пари“ за военнопромишления комплекс на САЩ.

Запитан какво би направил като президент, за да сложи край на украинската криза, Кенеди-младши отговори, че решението е „очевидно“ и че той ще работи за постигането му в „първия ден“.

„Руснаците искаха да уредят това от самото начало и бяха много ясни за това, което искат. Те искат НАТО да обещае да не влиза в Украйна, което трябваше да направим. Не трябваше да поставяме НАТО в четиринадесет държави (в Източна Европа). Когато руснаците сложиха край на Съветския съюз през 1991 г. и преместиха 400 000 войници от Източна Германия, и така позволиха на НАТО да обедини Германия, те казаха: „Нашето условие за това огромно помирение, което правим, е никога да не премествате НАТО на изток“. А Джордж Буш им каза: „Няма да преместим НАТО и на сантиметър на Изток“. И през 1997 г. Збигнев Бжежински изложи плана, който е, че ние преместихме НАТО не един инч, а хиляда мили на изток, в 14 нации и след това поставихме ракетни системи AEGIS в Полша и Румъния, които са способни да носят ядрени бойни глави. Така че те са на няколко минути от Русия – могат да обезглавят цялото руско ръководство, ако искаме да започнем превантивна война. Това е непростимо“, каза още Кенеди-младши.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).