in

Борислав Гуцанов: Ако искаше руската армия щеше да смаже опита за преврат само за няколко минути

снимка: БСП

Според варненският депутат и организационен секретар от БСП Борислав Гуцанов, след последното решение на редовния кабинет за пореден пакет военна помощ за Украйна, всеки българин ще трябва да дава по 27 евро от джоба си, при това ежегодно, за да покрие направените разходи. Освен това той постави под съмнение опитът за преврат на частната руска армия „Вагнер“. По думите му Русия е способна да потуши бунта само за минути.

България трябва да стои максимално далеч от военния конфликт и единственият път, по който трябва да се върви са мирните преговори, а не даване на оръжие или каквото и да е участие в този военен конфликт – това коментира в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ депутатът от БСП Борислав Гуцанов.

Според него, ако искаше руската армия щеше да смаже опита за преврат само за няколко минути, но тя не го направи – дали няма нещо скрито, което се случва.

„Всички сме наясно, че има сериозни противоречия между Сергей Шойгу и армията на „Вагнер“. Има и две сериозни групировки, които се бият в Русия – едната е свързана с капитала, другата – с производството в Русия. Естествено военно-промишления комплекс стои зад едната, а банкерите седят зад другата“, обясни Гуцанов.

Затова тази седмица от БСП са излезли с декларация срещу министър Тагарев и срещу решението на кабинета да участваме в поредната инициатива на Европа, която се нарича Инициатива за мир.

„Много добре звучи, но какво стои зад това – даване на 1 милион снаряда на Украйна. Как може да даваш снаряди и да казваш, че работиш за мир и това е инициатива за мир“, поясни той.

Гуцанов разкритикува и още едно решение на кабинета – за поредния пакет помощи за Украйна, който е на стойност 55 млрд. долара, и така всяка година всеки един от нас ще дава около 27 евро.

По думите му, с тези си действия това правителство е опасно за България.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/