in ,

Затворен път за ремонт в КК „Ален мак“ създаде смут у живущите в района – чудят се как да стигнат до имотите си

Снимка: Facebook / Д.И.

Варненци, живеещи в КК „Ален мак“, се питат в групите в социалните мрежи как да стигнат до имотите си след като отбивката на главния път за „Златни пясъци“ към Варненския свободен университет е затворена. Според тях не е ясно и до кога ще продължат ремонтните дейности. Променени бяха и маршрутите на автобусните линии, обслужващи района, което създаде още неудобства на живущите.

Ето какво казват засегнатите от ремонта:

„Обикаляме като гламави. Защото трябва непременно лятото да правят ремонти, при една толкова топла зима?“, пита Теодора Петкова.

Гражданинът Валентин Великов пък пита, дали е известен крайният срок на започнатия ремонт. По официални данни той трябва да приключи до началото на месец юли, но живущите в района се съмняват:

„В някоя от групите четох, че ще е 10 дни ремонта (т.е до началото на юли) конкретно за тази отсечка. Но се съмнявам, защото общината оправдава забавените ремонти с липсата на работна ръка, а една и съща фирма ги изпълнява в целия град.“, споделя Марина Славкова.

Тя обаче е оборена от друга дама, която смята, че ремонтът ще приключи в края на месец септември, тъй като до тогава е обявена промяната в маршрута на автобусните линии 9 и 409.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).