in

Психично болен буйства и заплашва с брадва майка си и брат си. Вдигна полицаите от три районни на крака

Снимка: Pixabay

За истински екшън с преследване, който е сформирал психично-болен мъж, съобщиха от полицията в София за медия „Нова Варна“. За да успеят да го заловят и обезвредят, на униформените служители им се наложило да го преследват няколко часа, включително със следови кучета. Ето и подробностите:

Около 15.50 часа на 24 юни жителка на с. Гара Елин Пелин съобщила в полицията, че психично болният ѝ син буйства и заплашва с брадва нея и брат си.

На място веднага били насочени полицейски служители. При вида на униформените 48-годишният мъж прескочил от терасата в задната част на къщата и побягнал в житния масив зад имота.

Незабавно били организирани заградителни действия с участието на полицейски екипи от три районни управления /Елин Пелин, Ихтиман и Костенец/, ОДМВР-София и ГДЖСОБТ.

С помощта на следови кучета, след няколко часа активно издирване, мъжът бил задържан и настанен за лечение в психиатрично заведение.

Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Регистрирана е преписка.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).