in

Масови случаи на млади жени, задържани да шофират упоени

Снимка: Pixabay

От различни краища на страната областните дирекции на полицейските управление съобщават за медията ни за множество случаи на заловени жени да шофират под въздействието на наркотични вещества. Ето два случая от многото. Единият е от Перник, а другият – от Монтана.

25-годишна ще отговаря за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества.
На 20 май, в пернишкото село Студена бил проверен лек автомобил „БМВ“, управляван от 25-годишна местна жителка. Тестът й за наркотични показал положителен резултат за амфетамин.

Отказала кръвна проба за химичен анализ.

След проведено разследване е привлечена като обвиняема и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Шофьорка на лек автомобил е задържана за управление под въздействието на наркотични вещества в гр. Монтана.

При последвалата проверка от жилището й в областния град са иззети 9,3 грама канабис.

Вчера около 12,35 ч. на бул. „Парта“ служители на РУ Монтана спрели за проверка лек автомобил „Тойота Ярис“ с монтанска регистрация. При направената проверка с дръг тест на жената водач, на 33 г. от гр. Монтана, е отчетена положителна проба за употреба на канабис.

По случая е сформирана оперативно-следствена група, която извършила претърсване в дома на жената, намиращ се на съседна улица.

При процесуално-следствените действия от жилището са иззети 9,3 грама канабис под формата на суха зелена тревна маса и семена.

На водачката е наложено задържане до 24 часа с полицейска заповед по ЗМВР.

По случая е образувано досъдебно производство

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).