in

Окръжната прокуратура в Бургас започна разследване по взривовете на складовете за оръжие на Гебрев

Колаж: Редакция "Нова Варна"

Както Ви информирахме своевременно от медия „Нова Варна“ вечерта в събота срещу неделя в град Карнобат склад за боеприпаси на бизнесмена Емилиян Гебрев избухна в пламъци. Пожарът се случи точно година след друг подобен в складови помещения на същия предприемач:
Отново горя склад за боеприпаси на Емилиян Гебрев (СНИМКИ)

Днес пресслужбата на Окръжна прокуратура-Бургас изпрати до медия „Нова Варна“, че се е заела с ръководството на разследването по досъдебното производство, свързано с унищожаването чрез взрив на имущество на значителна стойност – склад за боеприпаси на търговско дружество, със седалище в гр. София.

Взривът е избухнал на 25.06.2023 г. в местността „Чобан дере“, общ. Карнобат. Досъдебното производство е образувано за престъпление по член от НК, който гласи: „Който запали сграда, инвентар, стоки, земеделски или други произведения, гора, машини, рудник или друго имущество със значителна стойност, се наказва за палеж с лишаване от свобода от една до осем години.“

С постановление на Окръжния прокурор на Бургас разследването е възложено на екип от 4 следователи от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Бургас.
По досъдебното производство са извършени разпити на свидетели, както и други процесуални действия, относими към предмета на доказване.

Предстои извършването на оглед на местопроизшествие, който ще започне до края на днешния ден.

На място присъства и наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура-Бургас.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).