in

Премиерът заминава за Брюксел, за да се срещне с Юрсула фон дер Лайен и с генералния секретар на НАТО

Снимка: Пресслужба на МС

С председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще се срещне днес българският премиер Николай Денков. Въпросите, които ще обсъжда с тях, са свързани главно с войната в Украйна. Ето и подробностите, съобщени за медия „Нова Варна“ от пресслужбата на Министерски съвет:

Министър-председателят акад. Николай Денков заминава днес за Брюксел, където ще участва в заседанието на Европейския съвет и ще проведе редица двустранни срещи на най-високо ниво.

В първия ден от визитата си в белгийската столица премиерът ще се срещне с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

В четвъртък министър-председателят акад. Денков ще разговаря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в централата на Алианса. Същия ден са предвидени срещи и с други европейски лидери.

На 29 и 30 юни българският премиер ще участва в редовното заседание на Европейския съвет. На двудневната среща на върха в Брюксел министър-председателят акад. Николай Денков и другите държавни и правителствени ръководители ще обсъдят агресивната война на Русия срещу Украйна и продължаващата подкрепа на ЕС за Киев, както и икономиката, сигурността и отбраната, миграцията и външните отношения.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).