in

Задържаха за 72-часа младежът, хванат да превозва мигранти в автобус. Повдигнаха му обвинения

Колаж: "Нова Варна"

Както вчера от медия „Нова Варна“ своевременно ви информирахме 23-годишен мъж се пробва да прекара цял автобус, пълен с нелегални мигранти от афганистански произход. Младият каналджия беше спрян край София:
Задържаха автобус, пълен с нелегални мигранти, край София

Днес Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 23-годишния българин, противозаконно подпомогнал чужденци да преминат през страната. Ето и подробностите, предоставени на медия „Нова Варна“, от властите:

Вчера около 06,05 часа в района на 4-ти км на автомагистрала „Тракия“ с цел да набави за себе си имотна облага обвиняемият С.Х. е подпомогнал 49 граждани на Афганистан да преминат в страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използването на товарен автомобил „Форд“.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

С.Х. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).