in

Вижте в какво състояние е Гребната база във Варна, на която се подготвят нашите шампиони? (СНИМКИ)

Колаж: Редакция "Нова Варна"

С този призив започва публикация в социалните мрежи за плачевното състояние, в което се намира Гребната база във Варна. Варненските гребци в база „Сия Нейкова“ са принудени да тренират в потресаващи условия. За това алармират от спортен клуб „Черно море“. Течове, влага и мухъл се виждат навсякъде в снимките, публикуване на страницата във Фейсбук на Гребна база „Сия Нейкова“ във Варна. Лодките на състезателите също гният.

Снимки, споделени в страницата на Гребна база „Сия Нейкова“, показват нагледно мизерията, в която са принудени да тренират младите надежди на гребането.

Колаж: Редакция „Нова Варна“

„Вижте къде тренират и къде се готвят тези бъдещи шампиони. Варна и Русе са основателите на академичното гребане в България. А са оставени на произвола на съдбата“, пишат от базата.

В момента в спортен гребен клуб „Черно море“, който използва базата, тренират около 50 – 60 деца.

Най-сериозен е проблемът с течовете от терасата над халето, където се съхраняват лодките и поддържащи съоръжения.

За решаване на въпроса с течовете са необходими около 150 хил. лева.Средства са нужни и за закупуване на нови лодки. Тези, с които тренират децата и се явяват на състезания са на възраст 40 – 50 години.

Колаж: Редакция „Нова Варна“

При тези условия и съоръжения, които виждаме на снимките, постигането на високи спортни постижения от децата ще е истинско предизвикателство.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/