in

Подробна прогноза за времето през юли. Какви температури да очакваме

Снимка: Pixabay.com

Юли пристигна, но какво ще бъде времето през този любим на всички месец. Тази година през юли се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 22° и 26°, а за планините – между 6° и 14°.

Най-ниските температури ще бъдат между 12° и 17°, а най-високите – между 34° и 39°. Това е прогнозата на гл. ас. д-р Красимир Стоев – синоптик в НИМХ.

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която е между 60 и 90 л/кв.м, по Черноморието и долината на р. Струма – между 30 и 50 л/кв.м, а за планинските райони – от 70 до 120 л/кв.м. Юли ще започне с предимно слънчево и топло време В следобедните часове ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в западните и планинските райони ще превали и прегърми. Към 2-3-и юли ще премине студен атмосферен фронт и въздушната маса ще се лабилизира. На много места ще има краткотрайни, интензивни валежи и гръмотевични бури. В средата на десетдневието се очаква относително стабилизиране и над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, с развитие на купеста облачност над планинските райони, където не са изключени и краткотрайни валежи. Времето утре – 1 юли 2023 г.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще бъде слънчево. След обяд, под влияние на приближаващ студен атмосферен фронт, над Западна… Прочети повече През втората половина от първото десетдневие въздушната маса отново ще е неустойчива и се повишава вероятността за валежи, на места значителни с гръмотевични бури и условия за градушки. Очаква се и относително понижение на температурите. През повечето дни от второто десетдневие въздушната маса над страната ще остане неустойчива. На много места ще има валежи, гръмотевични бури и градушки. В края на десетдневието изгледите са стабилизиране на времето – ще бъде слънчево време с купеста облачност над планинските райони, където на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Температурите относително ще се повишат. През третото десетдневие температурите ще се повишат. По-голяма е вероятността времето да е предимно слънчево, относително сухо и горещо. Вероятност за преминаване на атмосферни смущения с изолирани краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици има в началото и в края на периода.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/