in

Едни от най-търсените плодове по пазарите удариха рекордна цена

Снимка: Pixabay

Едни от най-търсените и вкусни плодове по родните пазари – малините, капините и боровинките удариха цена до 30-40 лева за килограм.

Практика е търговците да предлагат скъпите плодове на цена за 100 грама, вместо да е посочена цената за килограм. Уловката е за баровците, които не правят много сметка на парите си и купуват, без да се замислят. Много от обикновените хора обаче се отказват, като видят етикета, предаде Дарик.

От „Ние, потребителите“ твърдят, че в много от случаите цените не са обявени предварително, което дава възможност на търговеца да ги определя в движение, в зависимост от клиентите.

Законът за защита на потребителите задължава търговците да обявяват цената за единица мярка, в случая – за килограм. В противен случай се създава усещането, че продуктът е по-евтин. За тези нарушения трябва да следи Комисия за защита на потребителите.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/