in

Москва: Осуетихме опит за убийство на губернатора на Крим

Кадър: Youtube/FREEДOM

Според Москва, руското разузнаване е успяло да осуети опит за убийство на ръководителя на анексирания Крим – Сергей Аксьонов. Твърди се, че е бил вербуван руски гражданин

Руското вътрешно разузнаване заяви в понеделник, че е осуетило опит за убийство на избрания от Москва ръководител на анексирания Крим.

„Опит за убийство, организиран от украинските специални служби срещу ръководителя на Република Крим Сергей Аксьонов, беше осуетен“, съобщи руската държавна агенция ТАСС, позовавайки се на изявление на Федералната служба за сигурност (ФСБ).

Руски гражданин, роден през 1988 г., беше арестуван и обвинен, че е бил „вербуван от служители на Службата за сигурност на Украйна“, посочи ФСС и допълни, че въпросният мъж е „преминал обучение за подривни дейности и разузнаване в Украйна, включително за работа с експлозиви“, предаде Франс прес.

Видео, публикувано от ФСБ, показва как маскирани агенти задържат мъж, след което разопаковат чувал, съдържаща това, което е описано като „взривно устройство“.

„Атентаторът не е имал време да осъществи престъпните си намерения, тъй като е бил задържан при изваждане на взривното устройство от скривалището му“, каза ФСБ.

Губернаторът на Крим Аксьонов похвали „ефективната“ работа на ФСБ за предотвратяване на атаката.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/