in

Корнелия Нинова: Скандал за 1.2 млрд лв. между ГЕРБ и ПП-ДБ ще взриви бюджета

Снимка: Пресцентър на БСП

По думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, България е изправена пред много голям проблем. Според Нинова в държавния бюджет е заложена бомба за 1.2 млрд. лв. Тя посочи, че всеки българин щял да плати за спасяването на имунитета на Бойко Борисов и е дошло време „позорната коалиция на омертата и имунитетите да бръкне в джоба на всеки българин“

“Държавата е изправена пред огромен проблем. Днес Тристранният съвет разглежда бюджетите на НЗОК и НОИ. Заложените в тях параметри са в пряка връзка с числата в държавния бюджет. А в него е заложена бомба за 1.2 млрд. лв. приход от БЕХ, които ги няма. Според МФ „има грандиозно разминаване на два публични отчета от БЕХ и са изчезнали над 1 млрд. лв. със счетоводни еквилибристики по време на служебния кабинет“. Въпреки липсата им, Василев ги е заложил като приход и е назначил финансова ревизия“ посочи Нинова.

„ГЕРБ, от своя страна, чрез Делян Добрев, сезира прокуратурата, че Василев източва дружеството, като изтегля тези пари от БЕХ и ги пише приход в бюджета. Представяте ли си как ще се приеме бюджет, като двете управляващи коалиции са се хванали за гушите заради далавера за един млрд. лв.? Този скандал ще взриви бюджета. А може и такъв да не се приеме изобщо. Ако тези средства ги няма, трябва да се режат разходи за такава сума. Откъде? От заплати, пенсии, детски, от общини, болници, културни институции? Или пък най-важният закон в държавата, касаещ всеки български гражданин, ще разчита на плаващи мнозинства със златния пръст на “Възраждане”. Дойде време позорната коалиция на омертата и имунитетите да бръкне в джоба на хората. Всеки българин ще плати за спасяване имунитета на Борисов и министерските постове за ПП-ДБ”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Бургас, където Изпълнителното бюро на партията провежда свое изнесено заседание.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.