in

Костадинов: Алеята на книгата във Варна трябва да остане на досегашното място (ВИДЕО)

Кадър: "Нова Варна"

По негови думи ЕСУТ няма абсолютно никакви компетенции да решава подобни казуси. Днес във Варна се проведе пресконференция на Костадин Костадинов по важни теми за морския град. Бе засегната темата за Алеята на книгата, която досега се провеждаше по алеята от хотел „Черно море“ до входа на Морската градина. Наскоро обаче, стана ясно, че е направено предложение за ново място на провеждане на събитието – а именно площада пред Общината

Припомняме, че днес в Община Варна се проведе брифинг по повод казуса с Алеята на книгата. Председателят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов каза, че след разглеждане от ЕСУТ (Експертен съвет по устройство на територията), на мястото на разполагане на съответните обекти през месец март тази година, е взето решение, че мястото не е подходящо. Съответно са направени предложения за провеждане на събитието на различни места в града ни“. Балабанов посочи, че на досегашното място на провеждане на събитието се образува пешеходна тапа.

Обясниха защо е предложено друго място за провеждане на Алея на книгата във Варна (ВИДЕО)

„Книгите и павилионите, в които са разположени те, щели да пречат на преминаващите пешеходци и щели да пречат на разположените маси на заведенията. За нас това, което се случва е скандално. Настояваме Община Варна да преразгледа своето решение. Алеята на книгата трябва да остане на досегашното си място“, посочи Костадинов.

Според Костадин Костадинов обаче, ЕСУТ няма абсолютно никакви компетенции да решава подобни казуси. „Това, което са казали, са го казали, за да си измият ръцете“, посочи той. По думите на Костадинов ЕСУТ взима решения по отношение на преместваеми обекти с дълготрайно функциониране, най-малко за цял сезон, а не за една седмица, както е в случая на Алеята на книгата във Варна.

Лидерът на „Възраждане“ съобщи и това, че утре във Варна ще има „четящ протест“, организиран от Асоциацията на книгата. Той каза, че всеки, който желае, може да отиде пред Общината с книга.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.