in

След фиаското с опасния полет с хеликоптер, хвърлял „банкноти“ с лика на Тодор Живков над наш плаж: Шефът на ГВА е отстранен от поста си

Колаж: "Нова Варна"

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков обяви, че главният директор на „Гражданска въздухоплавателна администрация“ Христо Щерионов е отстранен от поста си. Това се случи след като хеликоптер прелетя опасно близко над плаж „Градина“ и разпръсна рекламни листовки по пясъка и в морето.

„Този полет е в разрез с всички правила. Компанията, която го е извършила, е правила подобни полети и преди и не е обърнато достатъчно внимание на безопасността им. Това е рецидив. Ние, като правителство, и аз, като министър, няма да позволим това да продължава да се случва. Трябва да работим повече върху контрола”, заяви министър Гвоздейков.

По думите му не е взето решение кой ще замести досегашния шеф на ГВА Христо Щерионов.

„Изготвя се заповед за проверка на авиационния оператор, документите на хеликоптера и тези на пилота. Предстоят сериозни действия от страна на ГВА. Трябва да бъдат снети обяснения и от пилота защо и как е провокиран да бъде изпълнен този полет. Не е изключено да бъде отнет лицензът както на оператора, така и на пилота”, поясни министърът на транспорта.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.