in

Възможно ли е да сме били във връзка със социопат?

Снимка: Pixabay

Терминът социопат е широко експлоатиран в кино индустрията и медиите, но изхожда от истинско личностно разстройство, което притежават някои от хората около нас. Но какви всъщност са признаците на социопата и опасни ли са социопатите? Тъй като не зачитат правата и чувствата на другите, те могат да бъдат силно манипулативни, заплашителни, агресивни, насилствени и опасни.

Влизането в повтарящи се битки или нападения също е възможно за човек с такива личностни характеристики.

Симптомите на социопатията могат да започнат още в детството, но започват да се проявяват ясно в тийнейджърска и зряла възраст. С възрастта интензивността на симптомите може да намалее, съобщава сайтът Marriage.

Срещата със социопат в реалния живот е само трагична и за съжаление вероятността да се забъркате със социопат е голяма в обществото като цяло. Например трима от сто мъже са социопати.

В тази статия ви предлагаме изчерпателен контролен списък на социопатите, който ще ви помогне да разпознаете признаците на социопатията, социопатските черти при жените или мъжете и как да разберете дали някой е социопат.

Как да разпознаем социопата? Ето някои от класическите признаци на социопата:

1. Те са очарователни.
Разбира се, има мъже и жени, които не са социопати, но също са очарователни.

Ако човекът, с когото сте, сякаш се наслаждава на това, че е очарователен и е напълно отпуснат, това не означава, че той е социопат, но по същия начин може да означава, че всъщност е.

2. Те имат огромно его.
Една от тенденциите на социопатите е огромното им его. И така, как да разпознаем социопата?

Те няма да се сдържат да ви кажат колко са умни, богати, внимателни и успешни и няма да им хареса, ако егото им бъде побутнато дори леко.

Те може да не изразят, че са недоволни, ако егото им е било побутнато, но ще видите потиснатия гняв, който се крие под него, ако обърнете внимание на изражението им.

3. Те са прекалено внимателни
Човек с такова личностно разстройство е странно внимателен и наблюдателен. Те също така са склонни да стават прекалено териториални по отношение на обекта си на привързаност.

Един от ясните признаци на социопата е, че те са интензивни и прекалено внимателни.

Те ще се свързват с вас постоянно по най-различни начини, ще искат да прекарвате цялото си свободно време с тях и няма да се впечатлят, ако подминете компанията им за семейството, приятелите или нещо друго.

И отново, те няма непременно да ви го кажат, но може да ви накарат да се почувствате
виновни, а ако погледнете лицата им, те ще крият потиснат гняв.

4. Обвиняват другите.
Социопатите обичат да играят на обвинения. Това е добър признак за социопат, защото е лесно да се забележи.

В разговор ще започнете да забелязвате, че никога нищо не е по тяхна вина. Те ще ви разказват истории за миналото си и никога няма да кажат „Трябваше да направя това“ или „Сгреших“. Никога.

И никога няма да го направят до края на живота си!

5. Те винаги имат лъжи и пропуски в историята си.
Отговорите на въпросите ви за тяхното минало понякога ще бъдат неясни или украсени.

Ако не ви познават добре, може да използват тактики на чувство за вина или отвличане на вниманието, за да избегнат отговорите на въпросите.

Заедно с други стратегии, като например обвинения и гняв, те смятат, че са ви заключили за себе си.

6. Осъществяват интензивен контакт с очите
Контактът с очите може да бъде привлекателен. Той може да бъде знак, че някой е влюбен във вас, но ако ви гледа интензивно по някакъв хищнически начин, това може да ви накара да се почувствате притеснени.

Не забравяйте да се вслушате в усещанията си, когато мислите че нещо не е наред.

Това е един от признаците на социопата, който наистина трудно ще скрие.

7. Движат се бързо.
Те бързо ще се влюбят във вас и ще искат бързо да ускорят връзката.

Ще се преместите при тях и дори ще се ожените за тях за нула време, ако те си кажат думата. И обикновено постигат своето.
ние дори на най-незначителните дупки.

8. Те искат съчувствие
Ще съжалявате за миналото им, за сегашното им положение и за всичко друго, за което те искат да ви съчувстват.

Те са добри в това. Дори да си мислите, че ще устоите и все пак планирате да се видите с тях, няма да стане така.

9. Те се ядосват
Вече подчертахме това като един от признаците на социопата като резервна проверка в други ситуации.

Дори и да ви казват всичко, което искате да чуете, и дори повече, особено ако ви карат да се чувствате пълноценни и че всичко на света ще бъде наред.

Ако правят това и показват други признаци на социопат и можете да видите гнева, който се крие в очите им.

10. Не изглежда да се чувстват виновни
Освен ако социопатът не се е научил да действа на ефектите на емоцията вина, той няма да прояви такава. Това е един от основните признаци на социопата.

Те могат да се смеят или да казват неподходящи неща, да нараняват хора, да ги манипулират по начин, по който повечето хора не биха го направили, и дори няма да им мигне окото.

Същото е и с животните.

Ако социопатът е научил, че вината е признак на социопат, той може да се опита да я прояви, но има вероятност не винаги да разпознава всички подходящи моменти за проява на вина.

И така, как да разпознаете социопата в такава ситуация?

В тази ситуация им дайте достатъчно време и те сами ще се спънат.

11. Пренебрегване на правилата
Някой, който не спазва никакви правила или закони, може да е социопат. Хората с това разстройство не се съобразяват със собствената си безопасност или с тази на другите. Те не биха могли да се интересуват от правилата, стига да получат това, което искат.

12. Нечестност
Социопатите не се интересуват от лъжата и манипулацията, ако могат да получат това, което искат. Те са нечестни, имат склонност към измама и не се извиняват за това. Това може да е признак за опасен социопат.

13. Действие без оглед на последствията
Социопатите са склонни да действат импулсивно, без да обмислят какви биха били резултатите от действията им.

14. Агресия
Социопатите са много склонни да станат агресивни и дори да малтретират хората словесно или физически. Най-често техният гняв и агресия могат да бъдат неоправдани.

15. Трудности при управлението на отговорностите
Социопатите трудно се справят с отговорностите. Те могат да пропуснат крайни срокове в работата, да не се появят на събития или да забравят да платят сметките и наема си.

По публикацията работи: Александра Крумова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/