in

Гръмотевични бури ще има през следващите дни у нас: Ето кои райони ще обхванат и кога

Снимка: Pixabay

Предстои нестабилно време през следващите дни на Балканите. Ще има гръмотевична активност, като по интензивна ще бъде в следобедните и вечерните часове. Бурите ще са локални, с риск от градушка, резки пориви на вятъра и краткотраен пороен валеж.

В сряда около обяд и в часовете след това условия за летни гръмотевични валежи ще има в западната половина на страната. Количествата за денонощието ще са по-значителни около планините на Югозападна България и Западна Стара планина, съобщава Нова.

В четвъртък обстановката ще се запази с развитие на гръмотевична облачност в хода на денонощието, като следобедните валежи ще обхванат и райони на Източна България.

Черноморието отново ще остане встрани от тези процеси. В петък преминаващият студен фронт ще обърне вятъра от северозапад и той ще е със силни пориви, които по планините и някои предпланински райони ще са по-мощни със скорост над 60-70 километра в час. През деня валежите с гръмотевици ще са на повече места в централните и източните райони на страната. В Западна България процесите ще са изолирани, предимно около планините.

Ако текущите прогнози се запазят, през почивните дни в Западна и голяма част от Централна България ще е слънчево с минимални смущения, докато на изток облаците ще са повече с потенциал за краткотрайни валежи и гръмотевици.

Температурите до петък ще останат с ления диапазон – 27-32 градуса, на места до 34-35. През уикенда в традиционно по-хладните райони на Запад и тук-там в Североизтока ще се понижат през почивните дни до дневни стойности около 22-23 градуса.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/