in

Зеленски алармира: Русия е поставила предмети, подобни на експлозиви при АЕЦ „Запорожие“

Кадър: Youtube/ABC News

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви пред френския си колега Еманюел Макрон, че Русия планира „опасни провокации“ в окупираната от Москва АЕЦ „Запорожие“

„Предупредих Еманюел Макрон, че окупационните войски подготвят опасни провокации в Запорожската централа“, каза Зеленски в свое изявление.

„Договорихме се да държим ситуацията под максимален контрол заедно с МААЕ (Международната агенция за атомна енергия)“, добави още украинският лидер.

„Радиацията е заплаха за всички хора по света и атомната електроцентрала трябва да бъде напълно защитена от всякакви радиационни инциденти. Различните държави по света разполагат със собствени разузнавателни и други възможности, за да знаят точно – какво се случва и кой е виновен“, казва той.

Той обяснява, че има информация от украинското разузнаване, че руските военни са поставили предмети, подобни на експлозиви, на покрива на няколко енергоблока на Запорожската атомна електроцентрала.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.