in

Военният министър за възможната визита на Зеленски у нас: Той може да реши да постави допълнителни искания (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

От вчера насам изтече информация за евентуална визита на украинския президент Володимир Зеленски в България. Според военния министър Тодор Тагарев самото изтичане на тази информация е възможно да доведе до отмяна на подобна визита. Той каза това пред журналисти след учението на италианската бригада „Пинероло“ в Ново село.

„Все още се надяваме, че ще има възможност Зеленски да дойде в България в бъдеще време. Това би било едно изключително високо признание за ролята на България в подкрепата ѝ за Украйна в тази несправедлива непредизвикана война, която започна Русия срещу нея“, заяви Тагарев.

На въпрос дали ще може да се ангажираме с допълнителна военна помощ за Украйна, Тагарев каза, че всичко, което е предоставено на Украйна, става стриктно със законите и процедурите у нас и те не предполагат ad hoc решения в рамките на дни и часове.

„Предполагам, че една негова потенциална визита ще покаже, че е високо ценена помощта на България, която вече е направена и потенциалът ни евентуално е за допълнителна помощ, той може да реши да постави някакви допълнителни искания, които ние ще разгледаме съответно законите и процедурите“, каза министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.