in

Над 200 фазана бяха пуснати край Варна (СНИМКА)

Снимка: СИДП

Фазани бяха разселени в землищата на Блъсково-Китен, Златина-Славейково-Черноок, Провадия и Житница. Всички изисквания са спазени. Птиците са пуснати след приключила задължителна карантина

Над 200 броя фазани бяха разселени през почивните дни на територията на ДГС-Провадия. Птиците са закупени от фазанарията в Плевен със средства на ловните дружинки. След задължителния карантинен период фазаните бяха пуснати в районите на ловните дружинки в землищата на Блъсково-Китен, Златина-Славейково-Черноок, Провадия и Житница, съобщават от Държавно горско стопанство.

С главният инспектор на ОБДХ-Варна д-р Румен Пейчев и представителят на Ловно сдружение-Провадия Милко Маринов спазихме всички изисквания и се надяваме птиците да се адаптират бързо и да открият добри местообитания и хранителна база, за да може след време отново да се похвалим с добра популация от този вид, коментира Асен Христов от ДГС-Провадия.

Той каза още, че през август на територията на сдружението ще бъдат разселени още фазани и кеклици, които също ще бъдат закупени със средства на ловците от района.

Снимка: СИДП

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.