in

На фона на зачестилите горски пожари: Ето с колко ще ви глобят, ако запалите огън на открито

Снимка: Pixabay

От пресцентъра на ОДМВР-Варна припомниха важна информация, на фона на зачестилите горски пожари. Забранено е паленето на открит огън и извършване на огневи работи, като глобата е 200 лв. и повече

Предвид зачестилите горски пожари, свързани с високите летни температури, напомняме на населението за заповед № РД-23-7706-51/20.03.2023 г. на Областния управител на област с административен център гр. Варна г-н Марио Смърков, с която е обявен пожароопасният сезон в горските територии на областта, за времето от 1 април 2023 г. до 31 октомври 2023 г.

В тази връзка припомняме, че изрично се забранява паленето на открит огън и извършване на огневи работи, като санкциите за нарушителите са в размер от 200 лв. и повече.

Електронната брошура „ПАЗИ ГОРИТЕ ОТ ПОЖАР“ е публикувана на информационния сайт на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.