in

Природни начини да се преборим със зачервяванията и спуканите капиляри по кожата на лицето

Колаж: Нова Варна

Зачервяванията по кожата и спуканите капиляри са изключително досадни и всяка една жена желае да се отърве от тяхното присъствие по лицето си. Това е т. нар. „купероза“. До такова състояние на кожата се стига пopaди влoшeнa eлacтичнocт нa ĸaпиляpнитe cтeни. Кожата започва да изглежда зaчepвeнa, като петната най-много се забелязват в областите на шиятa, бyзитe и нoca. Забелязват се мнoгoбpoйни мaлĸи, paзшиpeни чepвeни ĸpъвoнocни cъдoвe.

За щастие на много жени, има няколко природни метода, които могат да се изпробват в борбата с това неприятно състояние на кожата.

Е как да се отървете от спуканите капиляри и други зачервявания по лицето по естествен начин:

1. Лечебно мляко от градински чай

Залейте 4 супени лъжици изсушена салвия с 2 чаши вряща вода. Покрийте сместа и я оставете да престои 10-15 минути. Прецедете добре и добавете същото количество прясно мляко. Избършете и почистете лицето си добре с тази смес. След 10 минути измийте с останалото количество от млякото с чай. След това измийте лицето си с хладка вода поне няколко пъти. Може да правите процедурата ежедневно, докато постигнете така желания ефект, съобщава сайтът Актуално.

2. Използвайте алое

Алоето има благоприятен ефект върху кожата. Нарежете лист от алое по дължина и го оставете в хладилника за няколко дни. Преди лягане натрийте с кожата на лицето с разреза лист от алое, като предварително сте почистили с отвара от зелен или черен чай. Ако усещате, че по време на процедурата кожата ви “гори”, потърпете малко, паренето обикновено изчезва след няколко пъти. Правете процедурата през ден в продължение на две седмици и ще забележите, че зачервяванията по кожата са изчезнали.

3. Отвара от магданоз

Необходими са ви шепа листа от магданоз. Залейте ги със 100 мл. вряща вода, покрийте сместа и я оставете да престои 30 минути. След това прецедете и добавете 50 мл. прясно мляко. Намокрете малка кърпа със сместа, като внимателно я изцедите и я поставите върху лицето си за 20 минути. Правете процедурата ежедневно в продължение на 20 дни. Ако все още няма желания ефект, починете седмица и повторете.

Внимание: Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/