in

Кога здравословната вода се превръща в токсичен коктейл?

Снимка: Pixabay

Водата безспорно е незаменим елемент от ежедневието ни. Тя е особено важна за организма в летните горещини. Но трябва да внимаваме с нейното съхранение, както с всеки един друг продукт, преди да го консумираме. Експерт посочи в какъв случай водата може да се превърне в особено опасна за здравето ни.

Докторът на медицинските науки Наталия Корягина обясни кога водата в пластмасова бутилка става супер опасна, съобщава Здравето.

Според експерта по време на горещините от пластмасовата бутилка се отделя токсично вещество, което трови водата, която се съдържа в нея. По-специално, това се случва, ако контейнерът е оставен в кола, паркирана на слънце.

„При нагряване до 40-50 градуса пластмасовата бутилка започва да отделя бисфенол А. Здравословната вода се превръща в токсичен коктейл“, пише Корягина в социалните си мрежи.

В същото време тя предупреди, че в този случай в човешкото тяло ще се натрупа опасно вещество, което може да провокира сърдечно-съдови и автоимунни заболявания, хормонален дисбаланс, затлъстяване и злокачествени тумори.

В тази връзка лекарят препоръчва да се купува вода изключително и само в стъклени съдове по време на големите жеги.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/