in

40 нелегални мигранти са държани в склад в столицата

Снимка: Pixabay

Продължава борбата с нелегалната миграция у нас. Десетина мигранти са задържани край пътя в микробус на изхода на село Лозен. По-рано пък други 40 мигранти са открити в склад в София.

Микробусът е бил спрян от полицията на изхода на селото за АМ „Тракия“. Мигрантите са задържани и чакат да бъдат отведени в районното управление. Те са млади хора. Всички са на възраст под 30 години.

По-рано днес при акция на МВР бяха задържани над 40 мигранти в склад в София. Задържани са и трима души за участие в трафика. Тази сутрин започна акция на МВР в цялата страна срещу каналджийството. Акцията е разпоредена, след като министърът на вътрешните работи Калин Стоянов нареди да се активизира работата по противодействие на нелегалната миграция.

В акцията участие взимат служители на ГДНП, ГДБОП, Гранична полиция, областните дирекции и СДВР. Тя е под ръководството на прокуратурата.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.