in

Протести и във Варна за по-високи заплати

Снимка: М. Великова

Служителите на две държавни институции рано сутринта днес излязоха пред сградите им на протест във Варна, организиран от КТ „Подкрепа“. Исканията им са за по-високи заплати, съобразени с галопиращата инфлация. 

Работещите в структурите на Националния осигурителен институт и на Националния статистически институт във Варна протестират днес. В 8 часа те излязоха пред съответните териториални бюра с искане за увеличение на заплатите, съобщиха от КТ „Подкрепа“.

Планирана е и серия от протестни митинги на НОИ в цялата страна, в които се включват и служителите в Националния статистически институт, Комисията за защита на потребителите, Комисията по досиетата и други административни структури, в които заплатите са на ниски нива.

Недоволството е етап от преминаването им към ефективни стачни действия.

Протестът в София ще бъде пред сградата на Народното събрание, както ви съобщихме по-рано от медия „Нова Варна“. В столицата недоволството продължава вече трети ден:
Отново протести пред парламента (ВИДЕО)

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/