in

Путин се закани да отмъсти за взривения Кримски мост

Кадър: Youtube/Sky News

Президентът на Русия Владимир Путин се закани да отмъсти за взрива на Кримския мост. През нощта срещу понеделник за втори път в рамките на година, той бе взривен. Мостът свързва полуострова с руския Краснодарски край.

Според поне две украински медии, които цитират неназовани източници, зад днешния инцидент на Кримския мост стоят службата за вътрешна сигурност на Украйна и военноморските сили на Киев, предаде Ройтерс.

При взрива бяха убити двама цивилни, а детето им бе ранено.

По тази причина държавният глава Владимир Путин се закани да отмъсти за случилото се.

„Разбира се, ще има отговор от Русия. Министерството на отбраната подготвя съответните предложения. От военна гледна точка това е безсмислено престъпление“, смята той.

Според държавният глава на Русия мостът не е бил използван за военен транспорт „от дълго време“, но въпреки това той призова за по-строги мерки за сигурност.

„Очаквам конкретни предложения за подобряване на сигурността на това стратегическо, важно транспортно съоръжение“, обяви Путин.

Москва съобщи, че два дрона по вода са ударили моста в ранните часове на деня и обвини „режима в Киев“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/