in

Денков за разногласията за Украйна: Румен Радев има право на мнение, но външната политика се формира от НС и МС

Снимка: МС

Такова изказване направи българският премиер Николай Денков по отношение на разминаванията в мненията на кабинета и президента на България във връзка с въпросите около Украйна

„Всеки има право на някакво политическо мнение, президентът включително, но България има външна политика, формулирана в решенията на Народното събрание и Министерския съвет“, коментира премиерът Николай Денков във връзка с разминаването в позициите на правителството и на държавния глава относно Украйна.

Министър-председателят акад. Николай Денков изрази надежда страната ни да изпълни задачите си, за да бъде приета в Шенген.

„Трябва да си свършим домашната работа“, заяви Денков пред журналисти в Брюксел, където участва в двудневната среща ЕС-Латинска Америка.

Денков съобщи, че е разговарял с премиерите на Австрия и Нидерландия. Разменихме по няколко думи, и двама казаха „действайте по темите, по които сме разговаряли вече“, добави той. По неговите думи се очаква в началото на септември да бъде ясно какво точно ще може да прави служебното правителство на подалия оставка нидерландски премиер Марк Рюте.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.