in

Борисов: Чувам как Кирил Петков ме призовава да го подкрепя за нещо, за което вчера ние сме спорили колко по-голям да му е мащабът. Млади са, учат се (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова ПП да поработят малко над некоалиционната култура

„Колегите трябва да поработят малко над некоалиционната култура. Вчера имахме доста дълга среща с Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Мария Габриел, колегите от ДПС – Цонев и Пеевски, относно тези няколко решения“, посочи Бойко Борисов.

„Предложението беше наше, на ДПС и ДБ, относно не само „Росенец“, да им припомня, щом са бързали толкова да се покажат, което е грешно. Такива важни решения показват именно силата на една некоалиция да взима важни решения в полза на държавата“, заяви още лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.

„Днес трябваше да внесем всички с подписите си тези решения. Щом толкова са бързали, аз само да кажа, че в нашите предложения, на колегите от ДБ, ДПС и нас, влизаха и транспортните тръби, и фигурата на особен управител, сиреч да поеме държавата целия контрол. Яростна съпротива имаше от ПП относно тръбите и особения управител. Не знам защо. И сега чувам по телевизията как Кирил Петков ме призовава да го подкрепя за нещо, за което вчера ние сме спорили колко по-голям да му е мащабът“, коментира Борисов.

„Но да речем, млади са, учат се. Ще се научат на некоалиционна култура, защото вчера по управленската програма вече финализирахме всичко“, посочи той.

„Тази сутрин внасяме предложение да вкараме обратно контрола на българската държава в пристанище „Росенец“. Нашето предложение ще прекрати концесията на пристанището, която беше увеличена от служебния кабинет с 24 години без мотиви“, заяви Кирил Петков по-рано днес.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.